IMG_7482Inleiding
Mooi verzorgde nagels zijn een sieraad voor uw handen. Mensen zijn tegenwoordig steeds meer met hun uiterlijk bezig. Make-up, een mooi kapsel en natuurlijk ook mooie nagels horen hierbij. Niet iedereen heeft mooie, sterke nagels van nature. Dit kan komen door nagelbijten of gewoon omdat de nagel zelf niet stevig is en snel breekt of splijt, waardoor ze geen mooie lengte kunnen krijgen.
 

Dankzij kunstnagels heeft u altijd mooi verzorgde handen, uw handen zijn immers uw visitekaartje. Kunstnagels kunnen permanent worden geplaatst, maar ook tijdelijk; voor bijvoorbeeld een feest of huwelijk.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat wanneer je eenmaal kunstnagels gehad hebt, je niet meer zonder kunt.

Het leuke van kunstnagels is, dat er een diversiteit aan mogelijkheden is. U kunt kiezen voor ‘naturel look’, ‘French Manicure’ (witte rand) of een nail-art. Ik werk in een rustige ontspannen sfeer en persoonlijke aandacht is een speerpunt in mijn manier van werken. De gelnagels worden op een vakkundige wijze geplaatst.

Bij elke behandeling worden uw wensen doorgenomen, met betrekking tot vorm en lengte. Behandelingen zijn uitsluitend op afspraak.

 

Uitleg gelnagels
Om een gelnagel aan te kunnen brengen, heeft de nagel lengte nodig. Wanneer dit niet het geval is, wordt er gewerkt met sjablonen. Een sjabloon is een papieren mal waarmee de lengte gemaakt wordt en daarna wordt verstevigd met de gel.

De gel wordt in enkele lagen op de nagels aangebracht. Vervolgens wordt de gel-laag onder een UV-lamp uitgehard.
Hierna worden de gelnagels voorzien van een topcoat.

 

Nagelversteviging
Heeft u mooie lange nagels, maar moeite om uw nagels lang en sterk te houden?
Dan kunt u door middel van gel uw nagels laten verstevigen. Gel is een stroopachtige substantie die uithardt onder het licht van een UV lamp. Er wordt een laagje gel over uw natuurlijke nagel aangebracht, uitgehard en in vorm gevijld. De gelnagel kan op verschillende manieren worden afgewerkt; naturel, french of gelakt.

 

Nagelverlenging
Heeft u geen lange en stevige nagels, maar wilt u deze wel hebben? Dan is een nagelverlenging iets voor u! Halverwege de nagel wordt een tip aangebracht en kunt u de gewenste lengte bepalen. De tip wordt weggevijld tot net boven de nagelplaat, zodat de opplakrand van de tip niet te zien is.
Daarna wordt er gel aangebracht, deze geeft de nagel stevigheid en glans. De gelnagel kan op verschillende manieren worden afgewerkt; naturel, french of gelakt.

 

Nagelbedverlenging

Wanneer u een kort nagelbed heeft (het roze gedeelte van de nagel) of beschadigingen op de nagel en toch french manicure wilt, oogt dit onnatuurlijk. De verhouding is het mooiste om 2/3e nagelbed te hebben en 1/3e witte rand. Maar hier is wat op gevonden, namelijk nagelbedverlenging: op de nagel (evt. met tip) wordt roze gel geplaatst, welke nagenoeg dezelfde roze kleur heeft als je eigen nagelbed, hierdoor zie je niet meer waar je vrije top begint, dus kan er een mooie french manicure gezet worden.

 

Nabehandeling
Uw natuurlijke nagels groeien door onder de kunstnagels, circa 1 mm per week (hoe snel precies, is afhankelijk van de groeisnelheid van de natuurlijke nagels), waardoor er na 2 – 4 weken uitgroei te zien is.
Om de natuurlijke nagels en kunstnagels in goede conditie te houden, is het aan te raden om elke 2 -  4 weken de nagel op te laten vullen (nabehandelen).
Bij de nabehandeling wordt de lengte opnieuw bepaald, eventuele reparaties toegepast, wordt de bovenste laag eraf gevijld en wordt de nagel opnieuw verstevigd door nieuwe gel en afgewerkt naar wens. Uw nagels zien er na de nabehandeling weer als nieuw uit!
Uw nagels kunnen in principe op deze manier onbeperkt nabehandeld worden, dus u hoeft na een aantal nabehandelingen geen nieuwe set meer te nemen.

 

Nagels lakken
Lakt u graag uw nagels? Ook dit kunt u gewoon blijven doen. Bij donkere kleuren brengt u eerst een base coat aan om vergeling van uw nagels te voorkomen. Het pigment van de nagellak trekt namelijk in de nagel en wordt daardoor geel.
Voor extra bescherming en een mooie glans kunt u een top coat over de nagellak aanbrengen. Wanneer u de nagellak er weer af wilt halen, dan kan dit met een nagellakremover zonder aceton.

 

Nail-art

Houdt u van verandering en wat anders als anders? Dan is nail-art zeker wat voor u!
Nail-art betekent eigenlijk ‘kunst op de nagels’. U heeft altijd iets unieks, want doordat nail-art met de hand geschilderd wordt, is geen nagel hetzelfde!
Nail-art is ook leuk voor een feestje of speciale gelegenheid, de nagels kunnen gestyleerd worden, zodat ze mooi bij je feestkleding passen.
Nail-art is een versiering van de gehele nagel of de top van de nagel door middel van nagellak, glitters, steentjes, piercing, etc. Nail-art is ook mogelijk op de natuurlijke nagel.

 

Reparatie
Zit er een scheurtje in uw nagel, ziet u een luchtbel of is er een nagel afgebroken? Neem dan contact met mij op, dan maken we zo snel mogelijk een afspraak. Ga er niet zelf aan peuteren, vaak wordt het dan van kwaad tot erger.

 

Kunstnagels laten verwijderen
Wilt u (even) geen kunstnagels meer, heeft u er geen tijd of geld meer voor? Dat is geen probleem, ze kunnen gewoon verwijderd worden!
Probeer de kunstnagels er niet zelf af te halen door te breken of bijten, de natuurlijke nagel kan hierdoor namelijk ernstig beschadigd raken. Neem contact met mij op dan verwijder ik uw kunstnagels op een vakkundige manier. Gelnagels worden voorzichtig en met precisie, met een vijl van de nagel verwijderd.

 

Afspraak maken
Wanneer er een afspraak gemaakt is, betekent dit dat ik tijd voor u gereserveerd heb.
Bent u verhinderd voor een afspraak, dan verzoek ik u dit tijdig te melden (minimaal 24 uur van tevoren). Bij niet tijdig afbellen wordt er 50 % van de behandelkosten in rekening gebracht.

Behandelingen kunnen alleen contant betaald worden, er is geen mogelijkheid tot pinnen.


Verzorging van de gelnagel
- Elke twee tot vier weken uw nagels laten behandelen is noodzakelijk om uw kunstnagels in een goede conditie houden. Uw natuurlijke nagels groeien namelijk gewoon door.
- Gebruik uw kunstnagels niet als gereedschap. (schroeven dichtdraaien, etc.)
- Probeer vooral met de zijkanten van uw duim en wijsvingers te werken, waardoor uw nagels minder beschadigen.
- Wanneer u veel met uw handen in het water zit, gebruik maakt van schoonmaakmiddelen of in de tuin aan de slag gaat, raad ik aan om huishoud-handschoenen aan te trekken.
- Stoot u regelmatig uw nagels? Dan zijn deze waarschijnlijk te lang voor u. Vijl ze wat korter met een papieren vijl.
- Gebruik nooit een nagelknipper om uw kunstnagels te knippen!  Vijlen (met een kartonnen vijl) is wel mogelijk.
- Ga niet aan de kunstnagel peuteren of er stukken vanaf trekken. Daardoor beschadigd u de natuurlijke nagels.
- Om de achterkanten van de nagel schoon te houden kun je het beste een tandenborstel met wat tandpasta gebruiken. Zo worden ze ook direct gedesinfecteerd.  
- Gebruik non-aceton remover voor kunstnagels.
- De nagels kunnen los laten als u zwanger bent, hormoon preparaten of anti depressiva gebruikt.


Termen:
French manicure: Witte rand op de vrije top van de nagel
French colour: Gekleurde rand op de vrije top van de nagel.
French fantasy: Nail-art op de vrije top van de nagel.
Full colour: Gekleurde gel op de volledige nagel.
Full fantasy: Nail-art op de gehele kunstnagel.

 

Weetjes
- Vingernagels groeien gemiddeld zo'n vier centimeter per jaar.
- Dat is drie keer zo snel als je teennagels groeien.
- Tussen je twintigste en veertigste levensjaar groeien je nagels het snelst.
- Gedurende een zwangerschap groeien nagels sneller, net als in de zomer.
- Een ziekte of verminderde weerstand remt de groei van je nagels juist af.
- Nagels van mannen groeien sneller dan de nagels van vrouwen.

 
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Alle foto's en teksten op deze website worden beschermd door copyright. Al het materiaal op deze website is eigendom van Nikki's Hair & Nails.